VINTERDÄCK DATUM ATT HÅLLA REDA PÅ 2017

Här hittar du vinterdäck datum att hålla reda på 2017 SAMT en TOPPLISTA över däckhandlare online på nätet som sorteras efter vilken som är mest populär via VinterdäckDatum.se!

VINTERDÄCK / SOMMARDÄCK DATUM 2017

  • - Krav på vinterdäck 1 dec 2017 - 31 mars 2018
  • - Tillåtet med dubbdäck 1 okt 2017 - 15 april 2018

Alltså: Har du vinterdäck i form av dubbdäck så måste du byta innan 16 april om inte väglaget kräver att du har dem kvar. Och du får ta av dom 1 april om du vill. Läs om MÖNSTERDJUP längre ner.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA 2017

  1. ABS Wheels » VINTERDÄCK
  2. Byhjul » VINTERDÄCK
  3. Svenska Gummihuset » VINTERDÄCK

Här har du möjlighet att skicka däcken till en verkstad nära dig som är kopplad till ebutiken och så sköter dem påsättningen. Eller så beställer du med fälgar hem till din dörr och så kan du sköta det själv. Eller skicka bara däcken hem till dig och så åker du till en däckverkstad och får det fixat.

MÖNSTERDJUP SOMMARDÄCK OCH VINTERDÄCK

  • - Mönsterdjup vinterdäck: 3mm
  • - Mönsterdjup sommardäck: 1,6mm

VINTERDÄCK DATUM BÖTER

Överträdelse Belopp
Otillräckligt mönsterdjup (1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck) 1200
Ej haft vinterdäck när det krävs (1 december – 31 mars vid vinterväglag) 1200
Dubbdäck under otillåten tidsperiod (16 april – 30 september om ej vinterväglag råder) 500

Annons

Vinterdäck datum på dubbdäck

Vinterdäck datum på dubbdäck
Många tror det är förbjudet att köra på vinterdäck efter 15 april med lagen gäller enbart dubbdäck. Det är alltså dubbdäck lagen gäller. Och förbudet gäller bara dubba vinterdäck i de områden där det inte råder eller kan befaras uppstå vinterväglag. Det är alltså enbart dubbdäck som har lagen mellan 1 oktober och 15 april. Dock är det lag på att ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Oavsett dubbdäck eller inte alltså. Dubbfria vinterdäck är det alltså helt lagligt att åka med året runt även om det inte är att rekommendera. Men det bryter inte mot någon lag. Sommardäck rullar nämligen betydligt lättare och slits inte lika snabbt mot den varma asfalten. Där tas vinterdäcken snabbt slut. Så vill du åka säkert bör du ha sommardäck.


SAMMANFATTNING OM VINTERDÄCK LAG I SVERIGE 2016

I Sverige är det krav på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Det är tillåtet med dubbdäck mellan 1 oktober och 15 april. Dock får dubbdäck användas även om det är eller befaras bli vinterväglag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar