VINTERDÄCK DATUM ATT HÅLLA REDA PÅ 2017

Här hittar du vinterdäck datum att hålla reda på 2017 SAMT en TOPPLISTA över däckhandlare online på nätet som sorteras efter vilken som är mest populär via VinterdäckDatum.se!

VINTERDÄCK / SOMMARDÄCK DATUM 2017

  • - Krav på vinterdäck 1 dec 2017 - 31 mars 2018
  • - Tillåtet med dubbdäck 1 okt 2017 - 15 april 2018

Alltså: Har du vinterdäck i form av dubbdäck så måste du byta innan 16 april om inte väglaget kräver att du har dem kvar. Och du får ta av dom 1 april om du vill. Läs om MÖNSTERDJUP längre ner.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA 2017

  1. ABS Wheels » VINTERDÄCK
  2. Byhjul » VINTERDÄCK
  3. Svenska Gummihuset » VINTERDÄCK

Här har du möjlighet att skicka däcken till en verkstad nära dig som är kopplad till ebutiken och så sköter dem påsättningen. Eller så beställer du med fälgar hem till din dörr och så kan du sköta det själv. Eller skicka bara däcken hem till dig och så åker du till en däckverkstad och får det fixat.

MÖNSTERDJUP SOMMARDÄCK OCH VINTERDÄCK

  • - Mönsterdjup vinterdäck: 3mm
  • - Mönsterdjup sommardäck: 1,6mm

VINTERDÄCK DATUM BÖTER

Överträdelse Belopp
Otillräckligt mönsterdjup (1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck) 1200
Ej haft vinterdäck när det krävs (1 december – 31 mars vid vinterväglag) 1200
Dubbdäck under otillåten tidsperiod (16 april – 30 september om ej vinterväglag råder) 500

Annons

Dubbdäck eller friktionsdäck

Dubbdäck eller friktionsdäck? Vad ska man välja? Ja det finns två typer av vinterdäck, friktionsdäck (dubbfria) och dubbdäck. Och båda har sina för- och nackdelar helt klart. Men frågar man experterna så skulle dom säga att dubbdäck är näst på våt is. På lös snö är friktionsdäck (dubbfria) bättre. Och i dom flesta andra fallen utöver det så är det ungefär lika mellan dessa. Men kom ihåg att alltid köra efter väglaget. Och sätt alltid dom bästa däcken bak. För det minskar risken för att du ska sladda med bilen när du svänger och där du utsätts för stor risk att tappa kontrollen över bilen. Och sen är det viktigt att hålla koll på mönsterdjupet. Läs mer inter mönsterdjup vinterdäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar