VINTERDÄCK DATUM ATT HÅLLA REDA PÅ 2017

Här hittar du vinterdäck datum att hålla reda på 2017 SAMT en TOPPLISTA över däckhandlare online på nätet som sorteras efter vilken som är mest populär via VinterdäckDatum.se!

VINTERDÄCK / SOMMARDÄCK DATUM 2017

  • - Krav på vinterdäck 1 dec 2017 - 31 mars 2018
  • - Tillåtet med dubbdäck 1 okt 2017 - 15 april 2018

Alltså: Har du vinterdäck i form av dubbdäck så måste du byta innan 16 april om inte väglaget kräver att du har dem kvar. Och du får ta av dom 1 april om du vill. Läs om MÖNSTERDJUP längre ner.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA 2017

  1. ABS Wheels » VINTERDÄCK
  2. Byhjul » VINTERDÄCK
  3. Svenska Gummihuset » VINTERDÄCK

Här har du möjlighet att skicka däcken till en verkstad nära dig som är kopplad till ebutiken och så sköter dem påsättningen. Eller så beställer du med fälgar hem till din dörr och så kan du sköta det själv. Eller skicka bara däcken hem till dig och så åker du till en däckverkstad och får det fixat.

MÖNSTERDJUP SOMMARDÄCK OCH VINTERDÄCK

  • - Mönsterdjup vinterdäck: 3mm
  • - Mönsterdjup sommardäck: 1,6mm

VINTERDÄCK DATUM BÖTER

Överträdelse Belopp
Otillräckligt mönsterdjup (1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck) 1200
Ej haft vinterdäck när det krävs (1 december – 31 mars vid vinterväglag) 1200
Dubbdäck under otillåten tidsperiod (16 april – 30 september om ej vinterväglag råder) 500

Annons

Byta till sommardäck

Byta till sommardäck? När ska man och får man byta till sommardäck egentligen? Här har vi försökt presentera det så att du ska förstå det så lätt som möjligt. För att det är många datum man måste hålla reda på och många regler. Därför har vi lagt inte vinterdäck regler och sommardäck regler under varandra. Och dom håller vi alltid uppdaterade till årets datum. Som är dom samma om det inte blir några ändringar på just reglerna. Sedan har du både vinterdäck datum och sommardäck datum. Vilket ju hör till reglerna också men reglerna tar med mer så som mönsterdjup och annat du även måste veta om. Och självklart har vi även med en topplista som vanligt där du kan hitta billiga sommardäck och billiga vinterdäck.


Byta till sommardäck
Byta till sommardäck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar