VINTERDÄCK DATUM ATT HÅLLA REDA PÅ 2017

Här hittar du vinterdäck datum att hålla reda på 2017 SAMT en TOPPLISTA över däckhandlare online på nätet som sorteras efter vilken som är mest populär via VinterdäckDatum.se!

VINTERDÄCK / SOMMARDÄCK DATUM 2017

  • - Krav på vinterdäck 1 dec 2017 - 31 mars 2018
  • - Tillåtet med dubbdäck 1 okt 2017 - 15 april 2018

Alltså: Har du vinterdäck i form av dubbdäck så måste du byta innan 16 april om inte väglaget kräver att du har dem kvar. Och du får ta av dom 1 april om du vill. Läs om MÖNSTERDJUP längre ner.

BILLIGA VINTERDÄCK TOPPLISTA 2017

  1. ABS Wheels » VINTERDÄCK
  2. Byhjul » VINTERDÄCK
  3. Svenska Gummihuset » VINTERDÄCK

Här har du möjlighet att skicka däcken till en verkstad nära dig som är kopplad till ebutiken och så sköter dem påsättningen. Eller så beställer du med fälgar hem till din dörr och så kan du sköta det själv. Eller skicka bara däcken hem till dig och så åker du till en däckverkstad och får det fixat.

MÖNSTERDJUP SOMMARDÄCK OCH VINTERDÄCK

  • - Mönsterdjup vinterdäck: 3mm
  • - Mönsterdjup sommardäck: 1,6mm

VINTERDÄCK DATUM BÖTER

Överträdelse Belopp
Otillräckligt mönsterdjup (1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck) 1200
Ej haft vinterdäck när det krävs (1 december – 31 mars vid vinterväglag) 1200
Dubbdäck under otillåten tidsperiod (16 april – 30 september om ej vinterväglag råder) 500

Annons

Tillåtet med dubbdäck 1 okt

Snart är det tillåtet med dubbdäck igen! Från och med 1 oktober är det alltså tillåtet att ha dubbdäck i Sverige. Alltså bara ca 2 veckor kvar i september sen kan man få byta till vinterdäck om man vill. DOCK är det så klart fler som snabbare vill byta till sommardäck i och med att ljudnivån tyvärr går upp ganska rejält med dubbdäck och det är ingen man vill byta till snabbare så ofta. Men om man vill få det gjort innan alla andra så är det smart att vara ute tidigt. Speciellt om man låter en däckverkstad byta däck då det ofta blir helt fullt där så sort rapporten säger snö eller kallare väder.

NÄR ÄR DET TILLÅTET MED DUBBDÄCK I SVERIGE?

Vill du få reda på när det ät tillåtet med dubbdäck i Sverige kan du bara titta in listan här ovan. Den försöker vi hela tiden hålla uppdaterad så att det är rätt år, regler, lag osv som står.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar